Paardentrailerparkeerplaats Buitencentrum Appelscha verhuist per 1 mei

Bij het Buitencentrum in Appelscha ligt een mooie parkeervoorziening voor ruiters en menners. Helaas loopt de ruiter- en men route ook over een speelweide waar kinderen spelen. Deze onveilige situatie gaan we oplossen.

Structurele oplossing

De route omleggen is geen optie omdat er simpelweg geen ruimte meer is met zoveel andere recreatieroutes in de buurt. Daarom is gezocht naar een structurele oplossing voor de lange termijn. Dat betekent een veilige plek met meer ruimte en dicht bij de N381. Na overleg met de gebruikersgroep ruiters- en menners Drents-Friese Wold is gekozen voor een bestaande parkeervoorziening aan de Canadaweg direct aansluitend op de ruiterroutes en met voldoende ruimte. Lokaal ook wel bekend als het Halve Maantje. Zie kaartje nieuwe paardentrailerparkeerplaats

Pleisterplaats

En om het de ruiters mogelijk te maken het Buitencentrum en de horeca te blijven bezoeken wordt een eenvoudige pleisterplaats ingericht op korte loopafstand van het centrum. Deze is te bereiken via de route uit het bos.

Werk in uitvoering

De werkzaamheden zijn in volle gang. Per 1 mei is alles klaar. De inritten van de parkeervoorziening het Halve Maantje zijn bestraat met grastegels, zodat ook in natte omstandigheden het parkeerterrein goed te bereiken is. Binnenkort worden er borden geplaatst zodat de locatie te vinden is voor iedereen. De pleisterplaats is een voorziening voor max. zes paarden. Mocht later blijken dat er meer plekken nodig zijn dan zal er gekeken worden met belanghebbenden naar mogelijkheden.

Meer informatie: [email protected]