Paardrijden in Drenthe Hondsrug

Stichting Paardenroutes Drenthe

Drentsche Aa


De Drentsche Aa is een beek in Nederland die door de provincies Groningen en Drenthe stroomt. Deze wordt beschouwd als de enige Nederlandse beek van enige omvang die zijn oorspronkelijke meanderende loop heeft behouden.

Omgeving


Ten noordoosten van Assen slingeren de diepjes en stroompjes van de Drentsche Aa door een landschap dat er nog altijd uitziet zoals een eeuw geleden. Romantischer kan het haast niet! Bij ieder dorp krijgen de stroompjes een andere naam. Pas in de buurt van de stad Groningen spreken we over de Drentsche Aa. Het stroomdal barst van de heidevelden en zandverstuivingen, elzensingels, esdorpen-met-brink en hooilanden die in het voorjaar geel en rood kleuren van de boterbloemen en zuring

Om helemaal in de stijl van honderd jaar geleden te blijven: asfalt hoef je haast niet te zien als je dit mooie stukje Noord-Drenthe gaat ontdekken. Er ligt zo’n honderd kilometer zandweg en tientallen kilometers wandelpad. Fietsen kan natuurlijk ook; voortdurend kruisen de fietspaden de loop van de beek met mooie bruggetjes. Het stroomdal van de Drentsche Aa is Drenthe op zijn best!

Meldpunt


Secretariaat NP Drentsche AaStuur een mail

Rust en Pleisterplaatsen


????? Plaats + adres123456789

Overnachtingsmogelijkheden


????? Plaats + adres123456789

Hoefsmeden


?????Plaats + adres123456789