Paardrijden in Drenthe Hondsrug

Stichting Paardenroutes Drenthe

Kop van Drenthe


Een gebied dat elke kilometer anders is door de overgangen tussen zand, klei en moeras. Een gebied ingeklemd tussen Groningen en Assen met verschillende Nationale Parken een tijdlijn aan cultuur. Dat is de Kop van Drenthe.

Omgeving


In de Kop van Drenthe kun je al het goede van Drenthe beleven, wandelend, op de fiets of in de kano. Bijzondere gebieden met elk een rijke geschiedenis vormen samen het typisch Drentse landschap.

Op landgoed Mensinge bij Roden komen een authentieke havezate, zeshonderd jaar oude grachten, heide, vennetjes, bos en fluitende vogels bijeen. Het Noordsche Veld werd al in de prehistorie bewoond. Hier herinneren grafheuvels, een urnenveld en prehistorische akkers aan die ver vervlogen tijd.

Boswachterij Veenhuizen werd aangelegd door bewoners van de toenmalige pauperkolonie. En in De Onlanden, ooit een ontoegankelijk moerasgebied op de grens met de provincie Groningen, worden waterberging en natuurontwikkeling gecombineerd. Samen vormen ze een groot gebied van moeras, graslanden, houtwallen en petgaten, waar je de Drentse natuur op zijn best kunt ervaren.

Meldpunt


Corné JoziasseBoswachter0592-613281

Rust en Pleisterplaatsen


???? Plaats + adres123456789

Overnachtingsmogelijkheden


???? Plaats + adres123456789

Hoefsmeden


???? Plaats + adres123456789