Paardrijden Drents-Friese Wold DrentheStichting Paardenroutes Drenthe

Stichting Paardenroutes Drenthe heeft een visie en uitvoeringsagenda voor de hippische recreatie in Drenthe laten ontwikkelen. Het 1e exemplaar van deze visie en uitvoeringsagenda werd donderdag 26 januari 2023 overhandigd aan Henk Brink, gedeputeerde, en Bas Luinge, voorzitter Recreatieschap Drenthe.

Klik hier om de visie en de uitvoeringsagenda te downloaden.

Dé paardenprovincie
Drenthe, de Oerprovincie van Nederland, is een aantrekkelijk gebied voor de recreatieve ruiter en menner door de prachtige en ongerepte natuur. Inwoners en toeristen maken graag gebruik van de aanwezige ruiter- en menroutes. Drenthe is niet alleen dé wandel- en fietsprovincie, maar vooral ook dé paardenprovincie van Nederland. Het is daarom van belang om het netwerk van ruiter- en menroutes up to date, aantrekkelijk en toegankelijk te houden. De ontwikkelde visie en uitvoeringsagenda voor de hippische recreatie zijn essentieel om het netwerk van ruiter- en menroutes te borgen en toekomstbestendig te maken.

Samenwerking
Stichting Paardenroutes Drenthe heeft de visie samen met de gebruikers, ondernemers en terreineigenaren laten ontwikkelen. Investeren in hippische recreatie in Drenthe creëert kansen voor ondernemers met overnachtingslocaties, paardenverhuur en horeca. Daarnaast levert het een bijdrage aan natuurbeleving, ontspanning en een hogere sportparticipatie voor kinderen en volwassenen. De visie en uitvoeringsagenda zijn tot stand gekomen door steun van de provincie Drenthe en Recreatieschap Drenthe.

Media-aandacht
Drentse media besteedden volop aandacht aan de overhandiging van de visie.

Op de radio
Luister het radio interview bij Goedemorgen Drenthe van minuut 18.44 tot 23.22.

Nieuwsbericht
Lees het nieuwsbericht op de site van RTV Drenthe.

Op tv
Bekijk het tv interview op RTV Drenthe met manegepaard Spikkel en zijn vrienden.

In de krant
Dagblad van het Noorden en de Meppeler Courant schreven ook mooie artikelen over onze droom dat Drenthe de meest aantrekkelijke provincie van Nederland wordt voor paardrijden en mennen voor zowel inwoners als bezoekers.

Dagblad van het Noorden Paardrijden past perfect bij oerprovincie Meppeler Courant Drenthe moet de plek voor paardenliefhebbers worden